Άννα Ντίζου 

HND counseling & psychology @

PD in Counselling Theory and Practice

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

 

Στοιχεία επικοινωνίας
Email: dianna@psychologontas.com

Γεννήθηκε στον Πειραιά. 

Mέλος του Δικτύου νέων ψυχιάτρων και επαγγελματιών ψυχικής υγείας.Πτυχιούχος HND @ PD in Counselling Theory and Practice του Μεσογειακού Κολλεγίου Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στη Μουσικοθεραπεία, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει ετήσιο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή στο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Έχει ασκήσει πρακτική κλινική άσκηση και εποπτεία στην Ε.ΨΥ.ΘΕ (Εταιρεία Ψυχολογικής Υποστήριξης και Θεραπείας) και έχει εργαστεί εθελοντικά στον σύλλογο «ΑΓΚΑΛΙΑ». Έχει σπουδάσει στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου ανώτερα θεωρητικά (Πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας), ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης πάνω από είκοσι χρόνια.  Επιμορφώνεται με σεμινάρια και αρθρογραφεί σε επιστημονικούς ιστότοπους με θέματα ψυχολογίας.

Το 2015 συμμετείχε στην εκπαιδευτική ημερίδα ψυχολογίας«ΠΙΣΤΕΨΕ Σ’ΕΣΕΝΑ» για την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση που οργανώθηκε απο την Hellenic Youth Participation. Στην ημερίδα ανέλαβε την παρουσίαση και εφαρμογή ψυχολογικών μεθόδων ενίσχυσης της αυτοεκτίμησής και της αυτοπεποίθησης συνδυαστικά με δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης. 

 2018 παρακολούθησε  πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών  στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ με τίτλο:"ANAΠΤΥΞΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ,ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ".

 2019 παρακολούθησε σεμινάριο απο το ΑΝΟΙΧΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ με θέμα "ΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ". 

 Μαζί με την συνάδελφο κα. Εύη Καπασακαλίδη( HND-Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια) δημιούργισαν τον ιστότοπο ΨΥΧΟΡΡΟΠΙΑ , με σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας. Στον ιστότοπο μας αρθρογραφούν αξιόλογοι συνεργάτες και συνάδελφοι μας, αλλά και επαγγελματίες από διάφορους τομείς που σχετίζονται με την προάσπιση της. 

Ενδεικτικά σεμινάρια, συνέδρια/ημερίδες που έχει παρακολουθήσει:

-Workshop με θέμα:

«Εφαρμογές του Συνθετικού Ψυχοθεραπευτικού Μοντέλου: Ψυχοεκπαίδευση Γονεϊκής Παρέμβασης» Μεσογειακό κολλέγιο Αθηνών Νοέμβριος 2012

«Ψυχολογικές Δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς στους Εφήβους» Διεπιστημονικό Κέντρο «Στήριξη» Νοέμβριος 2012

 -Επιστημονική ημερίδα:

«Ιατρείο Μελέτης Γνωστικής Λειτουργίας στην Ψύχωση» ΨΝΑ Μάρτιος 2013
-Διάλεξη του ψυχίατρου-ψυχαναλυτή Maurizio Mazzoti

«Μια σκέψη ανυπόφορη: σχετικά με το ιδεοψυχαναγκαστικό σύμπτωμα» στο Γ. Γεννηματάς Φεβρουάριος 2013

Προβολικά Τεστ-Roschach & Draw-a-Person" Μεσογειακό κολλέγιο Απρίλιος 2013

-Εσπερίδα με θέμα:

«Σύγχρονα ψυχοπαιδαγωγικά θέματα» Στοά Βιβλίου Μάιος 2014
-«Ψυχοφαρμακολογία» Ε.Ψ.Υ.Θ.Ε. Ιανουάριος 2014